10 км від фронту: З яких населених пунктів примусово евакуюватимуть дітей | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині евакуюватимуть дітей із населених пунктів за 10 км від фронту

5 серпня 2024, 19:51 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Ил'іновка, Покровськ, Торецьк, Мирноград 873
Поділитися:
На Донеччині евакуюватимуть дітей із населених пунктів за 10 км від фронту

Сьогодні відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням віце-прем'єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. 

Про це повідомив глава ДонОВА Вадим Філашкін.

Було ухвалено рішення про проведення примусової евакуації дітей із їхніми сім'ями з Мирнограда, Селидового та інших населених пунктів, про які повідомлялося раніше. 

"На засіданні прийняли рішення про евакуацію дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста Новогродівка Новогродівської ТГ, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської ТГ. За рекомендацією командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Андрія Гнатова прийняли рішення про примусову евакуацію дітей з Селидового", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сьогодні ухвалено рішення про проведення евакуації примусовим способом дітей із населених пунктів, наближених до лінії розмежування на 10 кілометрів. Серед них населені пункти Селидівської, Курахівської та Іллінівської громад. Евакуюватимуть людей на броньованому транспорті.

Спочатку сім'ї доставлять до евакуаційного хаба. Звідти далі - до місць тимчасового проживання у Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ