Хірурги Краматорська проводять унікальні операції із заміни клапана серця | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині без наркозу та розрізів проводять операції із заміни серцевого клапана

24 листопада 2023, 16:53 | Офіційно | Краматорськ 2001
Поділитися:
На Донеччині без наркозу та розрізів проводять операції із заміни серцевого клапана

Хірурги Краматорська проводять безнаркозні операції із заміни клапана серця - TAVI. Набір пацієнтів для лікування за унікальною методикою продовжується. 

Команда обласного центру кардіо- та рентгеноендоваскулярної хірургії провела низку операцій із заміни клапана серця – без наркозу, без розрізу грудної клітки, без реабілітації. У Німеччині до 80% замін аортального клапана серця роблять таким чином (за допомогою спеціального катетера якій вводять через стегнову артерію). В Україні, на жаль, ні.

В рамках цієї операції біологічний аортальний клапан, закріплений на кінчику катетера, просувається до серця та закріплюється на місці аортального клапана. Перевага: не потрібно проводити стернотомію (розтин) грудної клітки, також немає необхідності використовувати апарат для штучного кровообігу, немає наркозу, немає реабілітації. На третю добу пацієнтів виписують додому. 


Обласний центр кардіо- та рентгеноендоваскулярної хірургії продовжує набір пацієнтів для лікування за цією методикою. Усі консультації проводяться за попереднім записом та безкоштовні. Тел.: (050) 91-00-603. Адреси:

  • м. Київ. вул. Олександра Довженка 3. 
  • м. Краматорськ. вул. Героїв України 17.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ