На будівництво лінії оборони на Донеччині виділяють 1,2 млрд | ZI.ua
Акция закончилась

На будівництво фортифікаційних споруд на Донеччині виділяють 1,2 млрд

14 лютого 2024, 18:17 | Офіційно 906
Поділитися:
На будівництво фортифікаційних споруд на Донеччині виділяють 1,2 млрд
Иллюстративное изображение

На оборону Донецької області виділили 1,2 млрд гривень, повідомили на сайті Кабміну з посиланням на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. 

"З початку 2024 року із резервного фонду держбюджету Уряд виділив 20 млрд грн на фортифікації. Ще понад 16 млрд грн було виділено обласним адміністраціям. Зокрема, для будівництва фортифікаційних споруд для Донецької області - 1,2 млрд грн", - йдеться у повідомленні. 

Прем'єр напередодні побував у Донецькій області та ознайомився з ходом зведення фортифікацій та інженерних загороджень. 

"Інтенсивні роботи продовжуються ще з минулого року. Нині збудовано сотні кілометрів нових укріплень вже вздовж усієї лінії фронту. І темпи будівництва постійно зростають", - розповів він.

Для будівництва лінії оборони залучають інженерну техніку від партнерів, машини для земляних робіт, машини для розмінування ремонту та евакуації, вантажівки тягачі та іншу подібну техніку. 

Нагадаємо, для будівництва фортифікаційних споруд на Донеччині залучатимуть робітників із інших регіонів України. Їм обіцяють бронь від військової служби на час проведення робіт. Так, на Прикарпатті шукають 300 осіб. Повідомляється, що людей забезпечать житлом та харчуванням, оплата - 20 тисяч на місяць.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ