Депутати обговорюють можливість для підприємств «купляти бронь» | ZI.ua
Акция закончилась

Можливість для підприємств «купляти бронь» обговорюють депутати

26 січня 2024, 13:03 | Офіційно 1326
Поділитися:
Можливість для підприємств «купляти бронь» обговорюють депутати

Без привʼязки до зарплати, але з щомісячним платежем. У Верховній Раді готують нові правила бронювання співробітників. Forbes дізнався деталі.

Як повідомляють журналісти Forbes, депутати пропонують запровадити додаткову оплату до військового збору за кожного заброньованого працівника – до 1,5% військового збору додається фіксована ставка у розмірі 20 000 грн.

Ідея законопроекту – встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника, незалежно від посади. Головна умова – компанія має працювати «у білу».

Це може принести до бюджету від 18 млрд. до 155 млрд. грн. на рік.

Депутати економічного комітету ВР декілька тижнів працювали над новим законопроектом, який змінює процес бронювання співробітників. Драфт документа є у розпорядженні Forbes. Головна відмінність, від запропонованої наприкінці 2023 року концепції Офісу президента (ОП), – відмова від привʼязки до розміру заробітної плати та відрахувань ПДФО чи ЄСВ.

– Встановлення будь-яких критеріїв (відносно заробітної плати. – Forbes) буде сприйматися суспільством, як поділ на класи, – пояснив зміну концепції голова економічного комітету та співавтор законопроекту Дмитро Наталуха. – На підприємстві можуть самостійно обирати, кого зі співробітників хочуть забронювати.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ