Місця утримання полонених можна дізнатися онлайн. Або додати самостійн | ZI.ua
Акция закончилась

Місця утримання полонених можна дізнатися онлайн. Або додати самостійно

19 липня 2023, 15:04 | Офіційно 1224
Поділитися:
Місця утримання полонених можна дізнатися онлайн. Або додати самостійно
Иллюстративное изображение

Інформацію про місце знаходження полонених українців зібрали в одну базу. Дізнатися її рідні можуть в спеціальному особистому кабінеті. Якщо ж таких даних на порталі немає, але родичі знають про місце знаходження близького, то вони можуть додати інформацію в кабінет самостійно, повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

18 липня в штабі оновили функціонал особистого кабінету родича.

Довідка. Особистий кабінет родича — це система, де рідні військовополонених і зниклих без вести можуть отримувати інформацію про облікової категорії захисників, консультації та надавати додаткову інформацію онлайн. Авторизуватися там можна за допомогою сервісу ID.GOV.UA, використовуючи Дію.Підпіс, Bank ID або електронний підпис. Спочатку потрібно подати заявку про полон або зникнення людини і прикріпити документ, що підтверджує спорідненість. Тепер на порталі відображаються місця утримання захисників, якщо така інформація є в Координаційному штабі. Її можна переглянути, натиснувши на карту захисника.

Якщо в кабінеті даних про місце полону немає, але рідні мають у своєму розпорядженні такою інформацією, її можна додати самостійно, натиснувши кнопку "подати додаткову інформацію".

Також до карти захисника можна додати відео з додатковою інформацією. Раніше система підтримувала тільки фото.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі