В окупованій Авдіївці розпочалася епідемія холери через кількість загиблих | ZI.ua
Акция закончилась

Місто закрите: В окупованій Авдіївці розпочалася епідемія холери

24 липня 2024, 18:50 | Надзвичайні події 876
Поділитися:
Місто закрите: В окупованій Авдіївці розпочалася епідемія холери
Авдеевка / Фото из открытых источников

У тимчасово окупованій Авдіївці розпочалася епідемія холери. Місто закрите на в'їзді та виїзді. Російська армія завозить у місто продукти у захисному спорядженні, але для виправлення ситуації окупанти нічого не роблять. 

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш. 

"У лютому було окуповано нашу громаду. Місто залишилося в руїнах. Жодної вцілілої будівлі не було. І руйнування по самому місту, вони були наближені до 100%. Всі будівлі, інфраструктура також всі комунікації були зруйновані", — повідомив Віталій Барабаш. 

На момент відходу Сил оборони з Авдіївки у місті залишалося близько 700 людей. Наразі, за приблизними даними, в Авдіївці залишається 400-450 осіб. Барабаш додав, що перші кілька місяців після окупації у місті намагалися розбирати завали та відновлювати комунальну інфраструктуру, проте згодом усі роботи було згорнуто. 

"З кількох джерел ми маємо інформацію, що в місті епідемія холери. Тобто місто закрите. Людей не випускають. Представники окупаційної влади завозять продукти у костюмах та протигазах. Викидають ту гуманітарну допомогу, умовно кажучи, і звідти швидко їдуть", — розповів Віталій Барабаш.

Він також зазначив, що у місті багато диких собак, завалів, а також сильний сморід.

Люди передають на словах, який сморід стоїть, на жаль, від загиблих. Від померлих людей. І ніхто нічого не розбирає. Мабуть, саме тому виникла епідемія холери. Місто зараз закрите, і там, можна сказати, епідеміологічна катастрофа


Також за словами Барабаш, місцеві жителі, які чекали на російських окупантів, почали змінювати свою думку зокрема через примусову мобілізацію.

"Люди, які чекали приходу окупаційних військ, окупаційної влади, вже дуже багато розчарованих з цих людей. Бо перше, протягом перших двох тижнів, більше 100 людей, це чоловіки, з міста просто зникли. Це люди соціально незабезпечені. Після цього під Очеретиним декількох з них брали в полон", — розповів голова міської адміністрації.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ