DeepState фіксує просування противника на околицях Вугледара | ZI.ua
Акция закончилась

Місто ще не захоплене, але ворог просувається: Обстановка у Вугледарі

25 вересня 2024, 16:54 | Офіційно 333
Поділитися:
Місто ще не захоплене, але ворог просувається: Обстановка у Вугледарі
Угледар, фото: 72 ОМБр

У Вугледарі на Донеччині досі залишаються близько 100 цивільних мешканців. Про це начальник Донецької обласної адміністрації Вадим Філашкін розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, ці люди навідріз відмовляються від евакуації, а підвезення гуманітарної допомоги сюди ускладнене.

Також в ОВА фіксують збільшення обстрілів населених пунктів на Вугледарському напрямку та спроби російської армії прорвати лінію фронту. 

"На околицях міста ворога ще немає. Заходять диверсійно-розвідувальні групи. Наші захисники намагаються їх вибити. Місто ще не захоплене і будемо сподіватись що цього не буде. Спалили дуже величезну кількість ворожої техніки. Але, на жаль, ворог має просування", — розповів начальник ОВА.

 

Російська армія намагається обійти Вугледар Донецької області з флангів та перерізати дорогу, яка забезпечує логістику до міста. Про це розповів співзасновник аналітичного проекту Deep State Руслан Микула в ефірі Суспільного.


"Противник продовжує штурмові дії з метою оточення групування Сил оборони у місті. Ворог штурмує район Новоукраїнки, намагається вийти на трасу, яка йде з Богоявленки на Вугледар. Також важка ситуація біля Водяного, де противник зумів просунутись та захопив приміщення шахти №3. Також ми фіксуємо просування ворога в самому місті. Вже є відео з російськими штурмовиками на околицях Вугледару. Відповідно, треба розуміти, що за такої динаміки подальша втрата міста — лише питання часу", — повідомив він.

Місто може протриматися як кілька днів, так і кілька тижнів. Все залежить від того, як українські захисники зможуть утримати оборону і як ворог тиснутиме з флангів. За словами аналітика, фланги зараз є слабким місцем Сил оборони.


Аналітики DeepState вдень 25 вересня оновили карту на цьому напрямку. Повідомляється про просування росіян у Водяному:





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ