Втрати противника становлять понад тисячу за добу | ZI.ua
Акция закончилась

Минулої доби сталося 64 бойові зіткнення - Генштаб

18 грудня 2023, 08:34 | Офіційно 789
Поділитися:
Минулої доби сталося 64 бойові зіткнення - Генштаб

Минулої доби сталося 64 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. У ніч проти 18 грудня 2023 року російські окупанти атакували п'ятьма ударними БпЛА типу «Shahed» з району Приморсько-Ахтарськ (РФ). Усі дрони збиті мобільними вогневими групами Повітряних Сил та інших складових сил оборони України в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей, повідомляє Генштаб уранці 18 грудня.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 9 атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 8 атак ворога біля Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 5 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, відбито 16 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, та ще 11 - південніше Тоненького, Невельського та Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де відбито 4 атаки.

На Шахтарському напрямку загарбники наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 4 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Водночас, на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку наші воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах ворога.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 до 18.12.23 орієнтовно склали:


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ