Міноборони і Міністерство юстиції підтримали закон про легалізацію одностатевих | ZI.ua
Акция закончилась

Міноборони і Міністерство юстиції підтримали закон про одностатеві шлюби

19 жовтня 2023, 15:05 | Офіційно 1263
Поділитися:
Міноборони і Міністерство юстиції підтримали закон про одностатеві шлюби
Автор проекта, депутат Инна Совсун

Українські міністерства оборони і юстиції передумали і підтримали законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів в країні. Про це заявила автор проекту, депутат Інна Совсун. Раніше саме негативні висновки цих відомств блокували подальше просування законопроекту в ВР.

«Міноборони змінило позицію і підтримало законопроект про реєстровані партнерства. Але це ще не все. Міністерство юстиції, яке повинно було розробити альтернативний законопроект про партнерства, також змінило позицію. Тепер воно готове підтримати мій законопроект № 9103 і готує до нього правки до другого читання», – написала Совсун в Facebook.

За її словами, тепер ініціатива виключно за Верховною Радою. Остання, як зазначила Совсун, повинна підтримати законопроект в першому читанні, тим самим дати можливість Міністерству юстиції внести свої правки в читання до другого читання. 

«Як сказав Мін'юст, якщо прийняти законопроект № 9103, Україна виконає свої зобов'язання за статтею 8 Конвенції про права людини. І зникнуть підстави подавати позови до Європейського суду з прав людини проти України через дискримінацію», – пояснила Совсун.

За її словами, Мін'юст оцінює законопроект як перший прогресивний крок до конструктивного діалогу з суспільством. Метою документа є створення правового механізму захисту прав людини і його основних свобод.

У квітні 2023 року Міноборони заявило, що не підтримує законопроект № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» про введення в Україні цивільних партнерств, які могли б укладати як одностатеві, так і різностатеві пари. Олексій Резніков, який очолював на той момент відомство, вважав, що законопроект «прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу», всупереч Конституції України, за якою шлюб ґрунтується по вільній згоді жінки і чоловіки.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі