Мешканців Донецької області закликають зменшити навантаження на енерго | ZI.ua
'>
'>
Акция закончилась

Мешканців Донецької області закликають зменшити навантаження на енергосистему

26 грудня 2023, 16:55 | ЖКГ 1236
Поділитися:
Мешканців Донецької області закликають зменшити навантаження на енергосистему

Жителів Донецької області закликають зменшити навантаження на енергосистему через постійні обстріли та пошкодження об'єктів генерації електричної енергії, особливо на територіях, наближених до ділянок фронту, де відбуваються бої.

З метою зменшення навантаження на енергосистему мешканців регіону просять вжити відповідних заходів щодо користування електроприладами: 

— заощаджувати електроенергію, особливо у часи вечірнього максимуму – з 16:00 до 19:00; 
— не користуватися одночасно кількома потужними електроприладами, а по можливості перенести користування потужними електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби. 

У ДонОВА зазначають, що такі заходи дозволять знизити навантаження на енергосистему та полегшать її балансування. Водночас, там додали, що ситуація в Об'єднаній електроенергетичній системі України контрольована, дефіциту електроенергії не спостерігається, графіки відключень не застосовуються.

Крім того, спеціалісти ДТЕК продовжують ремонт електромереж. За минулий тиждень, з 18 по 24 грудня, енергетикам вдалося з дозволу військових виконати низку ремонтів мереж після ворожого обстрілу. 

"Ми повернули світло у будинки понад 100 тисяч сімей у 211 населених пунктах. Енергетики 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло", - повідомляє прес-служба компанії.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ