Мешканка Слов'янська шпигувала за переміщенням техніки ЗСУ з вікна ква | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканка Слов'янська шпигувала за переміщенням техніки ЗСУ з вікна квартири

19 вересня 2023, 20:01 | Кримінал | Слов'янськ 1854
Поділитися:
Мешканка Слов'янська шпигувала за переміщенням техніки ЗСУ з вікна квартири

Мешканку Слов'янська підозрюють в передачі росіянам інформації про позиції ЗСУ. Жінка додалася в проросійський чат в телеграмі і поширювала там інформацію про розташування підрозділів української армії. За переміщенням техніки ЗСУ вона стежила з вікна власної квартири.

У прокуратурі повідомили, що в травні-червні 2023 підозрювана в текстових повідомленнях підтверджувала місця російських обстрілів. Також вона повідомляла росіянам про розташування вогневих позицій ЗСУ, зокрема, розрахунків РСЗВ в Слов'янську і його околицях, чим стримувала наступальні дії українських захисників. 

Жінку затримали і зараз вирішують питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних сил України їй загрожує до 8 років позбавлення волі. 


Раніше повідомлялося, що житель Лімана був незадоволений деокупацією міста і вирішив почати роботу на окупантів. За розкриття координат блокпоста і бомбосховища його засудили до максимального покарання.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ