Мешканка Краматорська стала жертвою шахраїв при спробі оформити соцвип | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканка Краматорська стала жертвою шахраїв при спробі оформити соцвиплати

15 червня 2023, 16:30 | Кримінал | Краматорськ 1869
Поділитися:
Мешканка Краматорська стала жертвою шахраїв при спробі оформити соцвиплати
Иллюстративное изображение

Жертвою аферистів стала 19-річна мешканка Краматорська. Дівчина ввела в інтернет-пошуку запит «єДопомога» і перейшла за посиланням на фішинговий сайт, де залишила дані своєї карти. Шахраї отримали доступ до її рахунку і зняли понад 5 тисяч гривень. Про інцидент повідомила поліція Донецької області.

Злочинці можуть пропонувати оформлення фейкових соціальних виплат для переселенців, які постраждали від надзвичайних ситуацій. Для цього аферисти, як правило, поширюють посилання на фішингові сайти – двійники офіційних ресурсів. Адреса фальшивого сайту може відрізнятися від справжнього тільки однією буквою. На таких ресурсах громадянам пропонують вказати дані банківських карт нібито для зарахування грошей. Зібравши необхідні дані, в тому числі номер, термін дії карти і CVV-код, зловмисники привласнюють гроші з рахунків потерпілих. 

З початку року в Донецькій області скоєно 9 злочинів за допомогою фішингу.

Як не попастися на вудку аферистів

  • Зверніть увагу, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у месенджерах та соціальних мережах мають бути верифікованими (містити позначку ✔).
  • Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Ніколи не вводьте конфіденційні дані, зокрема дані банківських карток на підозрілих сайтах.
  • Не повідомляйте нікому дані банківської картки, особливо CVV-код, термін дії картки, одноразові паролі з SMS, дані авторизації в онлайн-банкінгу.
"Якщо ви потрапили в пастку шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102 або зверніться на сайт кіберполіції", - додали в поліції.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі