Інформатора із Новогродівки засудили на 12 років за допомогу окупантам | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканець Покровського району сяде на 12 років за допомогу російським спецслужбам

5 січня 2024, 18:10 | Кримінал | Покровськ 1209
Поділитися:
Мешканець Покровського району сяде на 12 років за допомогу російським спецслужбам

Жителя Покровського району засудили до 12 років ув'язнення за передачу агенту ФСБ даних про ЗСУ в районі Авдіївки та розміщення інфраструктурних та стратегічних об'єктів Донецької області. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

"Житель Новогродівки з лютого 2023 року, підтримуючи дії держави-агресора, почав допомагати окупантам у веденні бойових дій на Донеччині. Чоловік погодився з пропозицією військовослужбовця росії передавати інформацію про розташування та переміщення техніки та особового складу ЗСУ", — йдеться у повідомленні. 

Чоловік збирав інформацію про ЗСУ серед знайомих, а потім надсилав її через Telegram. Також він передавав координати розташування шахт, залізничних станцій, лікарень та навчальних закладів. Він пересилав всю інформацію кадровому співробітнику ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну. Більше його цікавили координати артилерійських позицій та напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ у районі Авдіївки. 


Крім того, мешканець Новогродівки ще на початку повномасштабного вторгнення Росії підтримав окупантів у заборонених соцмережах "Однокласники" та "ВКонтакті". 

Співробітники СБУ затримали російського інформатора внаслідок контрдиверсійних заходів на Донеччині на початку березня 2022 року. З огляду на співпрацю зі слідством суд призначив йому 12 років в'язниці.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ