Населені пункти за 20 км від фронту відключати від електрики не будуть | ZI.ua
Акция закончилась

Менше 20 км до фронту: У Костянтинівці, Дружківці та Краматорську не відключатимуть світло

18 липня 2024, 18:50 | ЖКГ | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Слов'янськ, Добропілля 405
Поділитися:
Менше 20 км до фронту: У Костянтинівці, Дружківці та Краматорську не відключатимуть світло

Влада розширює список об'єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. 

Заборону на відключення світла запровадили у населених пунктах, що знаходяться у 20-кілометровій зоні біля кордону з РФ та Республікою Білорусь, а також на територіях, розташованих поряд із фронтом.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на сторінці в Телеграм.

"За результатом комунікації з ОВА Уряд сьогодні конкретизував такий список. Окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони", – заявив глава уряду.

Повідомляється також, що буде покращено алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість та тривалість відключень по Україні.


Якщо вимірювати лінійкою на карті DeepState, то як мінімум під "захист від відключень" потрапляє Торецьк, Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ. "На межі" Покровськ та Слов'янськ.



Можливо, пізніше обласна адміністрація дасть уточнення щодо населених пунктів, в яких не будуть відключати світло згідно з забороною уряду.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ