У ЦНАПах надаватимуть 19 нових послуг | ZI.ua
Акция закончилась

Майже два десятки нових послуг надаватимуть у ЦНАПах

4 квітня 2023, 09:19 | Ініціатива 2253
Поділитися:
Майже два десятки нових послуг надаватимуть у ЦНАПах

Надання якісних послуг ветеранам війни і членам їхніх сімей через мережу центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) буде ефективним інструментом повернення українських захисників і захисниць та їхніх родин до мирного життя, сприятиме гідній самореалізації у суспільстві. Про це наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Для цього Мінветеранів вже розпочало серію навчань адміністраторів ЦНАПів усіх областей України. Слухачі ознайомляться з переліком ветеранських послуг, практичними кейсами щодо особливостей взаємодії з ветеранами та ветеранками у ЦНАПах, отримають відповіді на найпоширеніші питання від фахівців профільних підрозділів Мінветеранів та психологів.

– Мінветеранів підготовлено проект розпорядження Уряду, яким буде додано 19 нових послуг для ветеранів, надання яких передбачено ЦНАПами. Це, зокрема, послуги щодо призначення грошової допомоги чи компенсації, безоплатного капітального ремонту, заміни посвідчень УБД та членів сімей захисників і захисниць тощо, – повідомила Юлія Лапутіна.

Крім того, Мінветеранів вже реалізує окремі партнерські проекти спільно з місцевими органами влади. Зокрема, в територіальній громаді міста Житомир вже успішно працює «Адмінсервіс «Ветеран». Там на базі ЦНАПу відкрито «єдине вікно» для ветеранів, до його роботи залучені працівники, які пройшли навчання та обізнані у гарантіях, правах та можливостях для ветеранів, розповіла Міністр.

А спільно з місцевою владою міста Дніпро планується реалізація проекту «Я – Ветеран», у перспективі якого – запровадження 112 найбільш затребуваних послуг у місті.

У свою чергу заступник Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита розповіла учасникам зустрічі про створений фахівцями Міністерства на базі Єдиного державного реєстру ветеранів війни портал «Е-Ветеран» – для інформування та надання кваліфікованих послуг українським ветеранам, членам їхніх сімей і родин загиблих воїнів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі