Кубок світу «взяла» майстриня підводного плавання з Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Майстриня підводного плавання з Донеччини «взяла» Кубок світу

10 грудня 2023, 10:05 | Спорт 2070
Поділитися:
Майстриня підводного плавання з Донеччини «взяла» Кубок світу

За інформацією Управління фізичної культури та спорту ДонОДА, з 1 по 3 грудня в угорському місті Кечкемет пройшов Кубок світу з підводного спорту серед юніорів, що зібрав 356 учасників із 14 країн та 48 спортивних клубів. Успішним виступом на змаганнях відзначилися 3 спортсменки з Донеччини – представниці відділення підводного спорту Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Донецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна».

Однією з зіркових учасниць Кубку світу стала майстер спорту України міжнародного класу Тетяна Пеніна, яка входить до основного складу національної збірної України з підводного спорту. В програмі змагань 100 метрів у біластах спортсменка посіла 2 призове місце. А на дистанції 50 метрів у біластах здобула «золото», встановивши рекорд України з результатом 22.27 секунди. Це досягнення – вже третій особистий рекорд Тетяни протягом 2023 року.

Вдало дебютували на міжнародних змаганнях Марія Гусак і Поліна Долматова, представниці Миколаївської міської громади. Так, Марія Гусак впевнено виконала норматив кандидата у майстри спорту, подолавши дистанцію 50 м у біластах за 25.68 секунд та увійшовши до топ-10.

Зазначимо, що дисципліни 50 та 100 метрів у біластах, у яких виступили наші спортсменки, включені до програми Всесвітніх ігор у підводному спорті. Тепер на плавчинь очікує напружена підготовка до чемпіонату Європи та чемпіонату світу – одного з ліцензійних змагань на ВІ-2025.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ