Мати і дочка, які втратили ноги на вокзалі в Краматорську в результаті обстрілу, | ZI.ua
Акция закончилась

Мати і донька, які втратили ноги на вокзалі в Краматорську в результаті обстрілу, повертаються в Україну

26 серпня 2023, 08:57 | Офіційно | Краматорськ 4311
Поділитися:
Мати і донька, які втратили ноги на вокзалі в Краматорську в результаті обстрілу, повертаються в Україну

Мати і донька втратили ноги в Краматорську, коли окупанти вдарили по залізничному вокзалу ракетою. Зараз вони повертаються в Україну після реабілітації за кордоном.

Як повідомили в Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN, їх повернення заплановано на 29 серпня. Рік вони жили в місті Сан-Дієго, там мама з дочкою проходили реабілітацію і протезування в американській клініці. 

Сім'я з Донеччини планує зупинитися у Львові, де дівчинка продовжить відновлення в Національному реабілітаційному центрі. 

Наталя Степаненко з 11-річними двійнятами Яною і Ярославом планували евакуюватися і перебували на Краматорському вокзалі під час російського обстрілу. Мама втратила одну ногу, дочка – обидві. Вони пробули у Львові кілька місяців, Там їх лікували і готували до протезування. Потім сім'я поїхала в США. Яна Степаненко навчилася ходити на протезах, вже відвідує школу, їздить на велосипеді і подорожує.

Національний центр реабілітації України UNBROKEN Ukraine був створений для українців з військовими травмами, щоб вони могли отримувати якісні послуги з протезування та реабілітації в межах своєї країни.

В той день в Краматорську загинули 52 дорослих і семеро дітей. Ще 114 осіб отримали травми.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ