Масштабна лісова пожежа на території парку "Святі гори" перекинулася на Харківщи | ZI.ua
Акция закончилась

Лісову пожежу на Донеччині гасять третю добу: вогнем знищено два населені пункти

3 вересня 2024, 12:05 | Надзвичайні події | Слов'янськ 450
Поділитися:
Лісову пожежу на Донеччині гасять третю добу: вогнем знищено два населені пункти

Вже третю добу триває ліквідація масштабної лісової пожежі на території Національного природного парку "Святі гори". Від ДСНС залучено 122 рятувальники та 32 одиниці техніки, повідомляє прес-служба відомства.

Ліс спалахнув 1 вересня, вогонь знищив 1500 га лісу і перекинувся на житлові будинки найближчих сіл. У пабликах з'являються відео та інформація від місцевих мешканців, що вогонь поширився, зокрема, і на Харківщину. Людей евакуювали.

Про наслідки пожежі повідомляє також волонтер Олександр Качура. За його словами, людей із с. Студенок (Харківська область) евакуювали до Осколу, надали необхідну допомогу.


Сьогодні він повідомив, що село Студенок та смт. Ярова повністю знищена вогнем.

"Вогонь вдалося частково зупинити, загоряння остаточно добило заповідник "Святі гори", все в диму і дихати нічим. Ще раз дякую рятувальникам за їх титанічний труд. До речі, підрозділи стягнули з усіх сусідніх областей, на багатьох ділянках пожежу вдалося приборкати. Ярова згоріла.

Студенок. Найболючіша тема. Село знищено, але є вцілілі будівлі. Рятувальники ДСНС разом з місцевими мешканцями, хто з ранку повернувся, продовжують тушіння пожеж. Загинуло багато худоби, є постраждалі у тому числі рятувальники. До пізньої ночі з села вивозили людей. Більшості повертатися вже нікуди. На повну ліквідацію пожежі потрібно щонайменше два дні." — повідомив волонтер.

За його інформацією, на повну ліквідацію пожежі потрібно не менше двох днів.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ