У Костянтинівці запускають благодійну стоматологію | ZI.ua
Акция закончилась

Лікар з Німеччини передав до Костянтинівки повністю обладнаний стоматологічний кабінет

13 жовтня 2023, 13:30 | Офіційно | Костянтинівка 5178
Поділитися:
Лікар з Німеччини передав до Костянтинівки повністю обладнаний стоматологічний кабінет
Доктор стоматолог Вольфганг Гольцер, Фрицлар, Германия. Фото: Суспільне Донбас

Волонтери з Німеччини привезли до Костянтинівки стоматологічне обладнання. Його передав безкоштовно лікар-стоматолог Вольфганг Гольцер. Мальтійська служба допомоги Україні організувала перевезення гуманітарного вантажу. А благодійна організація "Світлячки благо" орендувала приміщення для кабінету, повідомляє  Суспільне.

Стоматолог Вольфганг Гольцер пропрацював 35 років, зараз 69-річний лікар вирішив передати обладнання прифронтовій Костянтинівці, оскільки йде на пенсію.

"Я радий, що це благородна мета, для благодійності. Крім того, батько моєї дружини був родом з України, і мені важливо, що все обладнання поїде саме туди", - розповів він. Чоловік передає все, чим був облаштований його офіс в сто квадратних метрів: операційне обладнання, рентген кабінет, лабораторія з виготовлення протезів, компресор, ресепшн, дезінфікуючі установки.

 

"Це повністю обладнана приватна стоматологічна практика для одного лікаря. Це два лікувальних кабінети з двома лікувальними стоматологічними вузлами", - розповідає лікар-стоматолог.

Розібрати меблі з технікою для транспортування в Україну лікарю допомогли волонтери та представники Мальтійської служби допомоги.

"У цьому соціальному кабінеті повинні працювати зубні лікарі за рахунок власного часу, на громадських засадах обслуговувати громадян. Оскільки їм потрібні будуть витратні матеріали, ми намагаємося в рамках цього проекту залучити певні кошти саме на витратні матеріали", - додає Віктор Бурячок.

На фото нижче стоматологічне обладнання та гуманітарна допомога з Німеччини, у Костянтинівці. Щоб розібрати обладнання, завантажити його і відвезти в Донецьку область, волонтерам знадобилося дві з половиною тижні. Фото: Суспільне.


Щоб запустити стоматологію в Костянтинівці, ГО "Світлячки благо" взяли приміщення в оренду, розповідає менеджер з логістики Саргіз Арутюнян. 

"Ми це все привезли, будемо потроху підключати. Ми вже шукаємо хороших медпрацівників і будемо запускати. Це все дуже серйозне обладнання. Стоматологія буде надавати багато послуг", - каже Саргіз Арутюнаян.

Стоматологія носитиме переважно благодійний характер. Тут планується безкоштовно лікувати зуби пенсіонерам, людям з інвалідністю.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ