На Покровському напрямку ЗСУ полегшення поки що не відчувають | ZI.ua
Акция закончилась

Легше не стало: Російська армія продовжує тиснути на східному фронті, незважаючи на прорив ЗСУ у Курській області

12 серпня 2024, 19:09 | Офіційно 165
Поділитися:
Легше не стало: Російська армія продовжує тиснути на східному фронті, незважаючи на прорив ЗСУ у Курській області
Иллюстративное изображение

На Покровському напрямку українські військові полегшення поки що не відчувають, незважаючи на обстановку у Курській області.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник служби зв'язків із громадськістю, представник 110-ї ОМБр імені генерала-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач.  

"Я питав у хлопців, у аеророзвідки. Чи стало менше, чи ні. Ні, не стало менше, лише в деяких випадках зменшилась кількість FPV противника. Але загальна картинка не змінилась. Тобто з нашої сторони противник свої сили не виводив", — повідомив Іван Сєкач.

Про складнощі на Покровському напрямку повідомляє і The New York Times з посиланням на українських військових.

"Наші хлопці не відчувають полегшення", — сказав Артем Джепко, речник бригади Нацгвардії, яка воює в районі Часового Яру. За словами Джепко, ЗС Росії продовжують використовувати авіабомби до 10 на день проти українських позицій.

"Це важко. На жаль, тиск росіян не зменшився", — відзначив він.

Військові аналітики також кажуть, що Москва не вивела війська зі сходу України, а перекидає під Курськ підрозділи нижчої ланки - "поспішно зібрані" та "погано підготовлені" до створення командних структур, необхідних для координації військової відповіді.

У понеділок вранці атаки під Торецьком продовжилися, сказав командир взводу бойових безпілотників 206-го батальйону тероборони Євген Строкань.

"Я не відчуваю зниження інтенсивності", — заявив він.

Серед цілей української операції The New York Times називає можливе бажання обміняти захоплену територію на українську чи відволікти ресурси РФ.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ