Представників громад Донеччини навчили краще контролювати використання державних | ZI.ua
Акция закончилась

Краще контролювати використання державних коштів навчили представників громад Донеччини

25 листопада 2023, 13:06 | Ініціатива 5076
Поділитися:
Краще контролювати використання державних коштів навчили представників громад Донеччини

Понад 40 представників територіальних громад Донецької області та структурних підрозділів Донецької обласної державної адміністрації взяли участь у двох тренінгах «Публічні закупівлі: новації та особливості проведення під час воєнного стану», які проходили у місті Дніпро. Про це повідомила прес-служба Донецької ОВА.

Такі навчання допоможуть покращити контроль за використанням державних коштів, який здійснює робоча група «Прозорість та підзвітність» спільно з правоохоронцями області.

Громада має знати куди, як і на що витрачаються бюджетні кошти під час воєнного стану, а для цього мають бути підготовлені фахівці, які аналізуватимуть доцільність використання коштів та реалізації програм з відновлення.

Під час тренінгів учасники ознайомились як з теоретичною, так із практичною стороною реалізації Закону України «Про публічні закупівлі» та постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Зокрема, були розглянуті питання планування закупівель та пороги, ринкові консультації, закупівлі з особливостями, укладання договору про закупівлю тощо.

Захід організовано Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах проекту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ