Замість парку Пушкіна – Famyle Park: Краматорськ продовжують б'усифікувати | ZI.ua
Акция закончилась

Краматорськ б'усифікують: замість парку Пушкіна – Famyle Park

20 квітня 2023, 13:27 | Ініціатива | Краматорськ 2490
Поділитися:
Краматорськ б'усифікують: замість парку Пушкіна – Famyle Park

У Краматорську в рамках б'юсифікації і деколонізації вироблено перейменування 307 вулиць, провулків і міського парку. Про це повідомила прес-служба місцевої адміністрації.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України необхідністю проведення невідкладних заходів щодо перейменування вулиць, провулків та інших об'єктів, назви яких пов'язані з державою-агресором і / або його союзниками, комуністичним тоталітарним режимом, імперськими і радянськими ідеологемами, а також перейменування вулиць, провулків, що мають однакову назву, переведених некоректно або не мають аналога українською мовою, в Краматорську змінено назву 307 вулиць, провулків і міського парку.

Громадське обговорення проводилося в період з 14 грудня 2022 року по 14 лютого 2023 року. З моменту оприлюднення Інформаційного повідомлення, пропозиції і зауваження ( з відповідним обґрунтуванням ) приймалися в електронному вигляді через Google форму, в письмовому вигляді або листом на електронну пошту за адресою Управління з гуманітарних питань Краматорского міської ради. Анонімні пропозиції ( зауваження ) не розглядалися.

Узагальнені пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення з розгляду питання перейменування вулиць і провулків на території Краматорської громади, були винесені на розгляд комісії з упорядкування найменувань вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території Краматорська.

Відповідні приписи про зміну назв міських топонімів № 268-р і № 269-р 19.04.2023 підписав начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко.

Ознайомтеся з новими назвами вулиць.










Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі