Під варту взяли мешканця Краматорська, який "зливав" дані про ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Краматорчанин повідомляв колишній дружині в рф про місця дислокації ЗСУ

2 травня 2024, 12:36 | Кримінал 2046
Поділитися:
Краматорчанин повідомляв колишній дружині в рф про місця дислокації ЗСУ

Мешканцю Донецької області повідомили про підозру у поширенні даних про місця дислокації ЗСУ та прольоти бойової авіації, повідомили у прокуратурі області.

Житель одного із селищ Краматорська з вересня 2023 року до січня 2024 року розкривав у месенджері "Telegram" відомості військового характеру. Під час спілкування з колишньою дружиною, яка нині проживає в Росії, чоловік повідомляв їй про точки дислокації особового складу ЗСУ на території міста. 

Крім того, він вказував на місця скупчення техніки ЗСУ на околицях і називав місцевість, над якою бачив прольоти бойової авіації. 

У СБУ додали, що завдання відслідковувати позиції ЗСУ він отримав від бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер».

"За вказівкою окупантів фігурант мав виявити та передати їм точні координати аеродромів, на яких базуються бойові гелікоптери ЗСУ. Також «вагнерівці» хотіли дізнатися місця дислокації особового складу та важкого озброєння українських військ, що обороняють райцентр", - йдеться у повідомленні.

Окупанти планували використати цю інформацію для підготовки бойових операцій на Краматорському та Слов'янському напрямках. 

"Поплічником агресора є місцевий житель, ідеологічний прихильник кремлівського режиму. Восени 2023 року він погодився працювати на окупантів, які дистанційно вийшли на чоловіка через його знайому росіянку. Жінка, у свою чергу, працювала на учасницю окупаційного угруповання вагнерівців. З нею інформатор спілкувався через месенджер, дотримуючись заходів конспірації. Так, наприклад, фігурант регулярно видаляв усі повідомлення після закінчення сеансу зв'язку з росіянкою", - додали у СБУ.

Діяльність краматорчанина викрили, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує до восьми років ув'язнення.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ