Як сьогодні живеться константинівців в Дніпрі. | ZI.ua
Акция закончилась

Костянтинівці в евакуації: Катерина розповіла, як її сім'ї живеться в Дніпрі

15 березня 2023, 12:37 | Офіційно | Костянтинівка 6810
Поділитися:
Костянтинівці в евакуації: Катерина розповіла, як її сім'ї живеться в Дніпрі
Фото из открытых источников

Катя з чоловіком Володимиром і дочкою Дар'єю поїхали на машині з Костянтинівки ще в березні минулого року. Спочатку зупинилися у знайомих і стали шукати житло.

Знайти квартиру по їх коштах вийшло не відразу, так що жили по два-три дні в безкоштовних центрах для переселенців. Там сім'ї давали окрему кімнату і безкоштовно годували. Але після кількох прильотів Катя з Володею стали шукати житло в більш безпечних районах міста.

Переселенческие і допомогу від ООН оформили по приїзду, але перші виплати прийшли тільки через півтора – два місяці. До цього часу вдалося знайти невеликий будинок за 6 000 грн на місяць ( + комуналка ). У Володимира знайомі працювали на одному з харчових підприємств, так що він теж влаштувався туди водієм.

Від переживань у Катерини стався серцевий напад, і на 10 днів вона потрапила в лікарню « Швидкої допомоги », де значну частину ліків давали безкоштовно. При лікуванні матеріально допомогли і родичі.

Після виписки з лікарні жінка потребувала реабілітації, доктор сказав, що хоча б півроку їй потрібен спокій, так що поки вона без роботи. Але сподівається все ж щось підшукати з часом.

За гуманітарною допомогою вони ходять не завжди, там черги великі, а стояти Катерині ще важко..Дарина вчиться дистанційно в рідній школі, в цьому році закінчить четвертий клас.

За словами Каті, ціни в магазинах високі, але виручають акції в супермаркетах, коли всі продукти можна купити зі значною знижкою. За будинком, звичайно, нудьгує, але повертатися до Костянтинівки поки не збирається. Чи не хоче наражати на небезпеку свою десятирічну дочку.

Читайте також про те, що Костянтинівська громада пережила чотири обстрілу за добу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ