Чотири унікальних для мешканців громади експонати зберігає Костянтинівський музе | ZI.ua
Акция закончилась

Костянтинівський музей зберігає чотири унікальних для мешканців громади експонати

23 серпня 2023, 10:02 | Світ та людина | Костянтинівка 5562
Поділитися:
Костянтинівський музей зберігає чотири унікальних для мешканців громади експонати

У краєзнавчому музеї Костянтинівки зберігаються чотири державні прапори України. Кожен із них має свою історію. Для місцевих мешканців – це унікальні експонати.

До Дня Державного Прапора України у Костянтинівському краєзнавчому музеї розповіли про свої «Унікальні експонати». Тут зберігаються чотири державні прапори України і кожен з них має свою історію. Для місцевих жителів – це унікальні експонати.

Перший прапор зробили власноруч костянтинівці. Саме він був піднятий активістами Валерієм Бондаренко, Юрієм Шурубовим та Ігорем Резенко над будівлею міськради у вересні 1991 року. Це перший прапор Незалежної України в цьому місті.

Другий прапор був подарований тричі. У 2015 році потягом Київ – Костянтинівка їхала мешканка міста з маленьким сином. У тому ж вагоні їхали захисники донецького аеропорту – «кіборги». Хлопчику сподобались мужні чоловіки і він весь час проводив біля них. І коли настав час розлучатись, бійці подарували хлопцеві український прапор, який вони в свою чергу отримали від громади Деражнянщини, Хмельницькій області. Згодом прапор був переданий до нашого музею, де він знайшов почесне місце в частині експозиції присвяченій «кіборгам».

Третій прапор передав до музею Сергій Пауков, прапорщик 54-ї окремої механізованої бригади ім. гетьмана Івана Мазепи, позивний «Тихий». Цей «прапор на згадку» подарували Сергію його побратими в 2018 році перед демобілізацією. На прапорі – побажання від побратимів та їхні підписи. Цінність прапора в географії проживання бійців – місто Дніпро, Попасна, Хмельницька область.

Четвертий прапор музею подарували учасники Донецького Євромайдану.

Сьогодні костянтинівський музей перебуває в евакуації, але його співробітники вірять в ЗСУ, в Перемогу, що настане час, коли двері музею знову відчиняться для відвідувачів, і символи української незламності, могутності та єдності – прапори – замайорять в експозиції.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ