У Костянтинівці 2 поранених, у Віролюбівці 3 загиблих та 2 поранених | ZI.ua
Акция закончилась

Костянтинівка та громада під обстрілами: У Віролюбівці згоріла вантажівка з гуманітаркою, троє загиблих. Оновлено

12 вересня 2024, 14:24 | Надзвичайні події | Костянтинівка 1935
Поділитися:
Костянтинівка та громада під обстрілами: У Віролюбівці згоріла вантажівка з гуманітаркою, троє загиблих. Оновлено

Сьогодні Костянтинівка та громада знову зазнали обстрілів.

У Костянтинівці внаслідок сьогоднішньої атаки двоє поранених. Пошкоджено 7 будинків, лінію електропередач, газопровід та автомобіль. Про це повідомили у ДонОВА. 

Пізніше стало відомо про обстріл Віролюбівки Костянтинівської громади. Троє людей загинули та двоє поранені. Село потрапило під артилерійський вогонь сьогодні вранці. Один із снарядів потрапив на територію підприємства, де знаходилися люди. Знищено вантажівку з гуманітарною допомогою та легковий автомобіль.

Оновлено

Відомо, що окупанти завдали удару по гуманітарній місії Червоного Хреста у Віролюбівці, прокуратура розпочала розслідування за фактом загибелі трьох та поранення двох її співробітників.

Чоловіки привезли до села для місцевих мешканців гуманітарну допомогу у вигляді паливних брикетів. У момент удару вантаж саме вивантажували з машини.

"12 вересня 2024 року російська армія вчинила черговий воєнний злочин на Донеччині. Війська держави-агресора, ймовірно, зі ствольної артилерії завдали удару по автомобілях Міжнародного Комітету Червоного Хреста у с. Віролюбівка Костянтинівської МТГ.

Співробітники МКЧХ прибули до населеного пункту для видачі місцевим жителям паливних брикетів для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу. Внаслідок атаки на місці загинули чоловіки віком 40, 41 та 48 років. Двоє їх 35 та 41-річних колег зазнали осколкових поранень й мінно-вибухових травм. Їх доставлено до медичного закладу. Один з постраждалих наразі перебуває у важкому стані", — повідомили у прокуратурі Донецької області.




Крім того, у Красноярському Добропільської громади один із снарядів потрапив до приватного будинку — там загинула 81-річна жінка, поранення отримали чотири члени її родини від 21 до 58 років. У селищі пошкоджено 6 будинків та лінію електропередач.

"За даними слідства, 12 вересня 2024 року збройні сили Росії обстріляли селище Красноярське Покровського району. Внаслідок влучення засобу ураження в один з будинків, де перебували п'ятеро членів сім'ї, виникла пожежа. Через атаку окупантів загинула бабуся 81 року. Її 58-річний син із дружиною 49 років, а також двоє 21 та 28-річних онуків отримали акубаротравми. У не менше трьох приватних будинках від вибухової хвилі пошкоджено фасади, дахи, вибито вікна та двері. Тип використаної ворогом зброї встановлюється", — повідомили у прокуратурі.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ