Офіцер ЗСУ розповів про загрозу захоплення Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Костянтинівка у небезпеці через активний наступ окупантів у районі Часів Яру

26 березня 2024, 17:29 | Офіційно | Костянтинівка 3840
Поділитися:
Костянтинівка у небезпеці через активний наступ окупантів у районі Часів Яру

Росіяни проводять активну наступальну операцію на Бахмутському напрямі. Метою ворога є захоплення міста Часів Яр та подальше просування у бік Костянтинівки. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник прес-служби 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков.

За його словами, поки що ворог не залишає спроб наступати вздовж траси Бахмут-Костянтинівка.

"На цьому напрямі вже давно відбуваються штурмові дії. Саме Часів Яр є головною метою ворога на нашій ділянці фронту після Бахмута. Щодо Костянтинівки, то ми вже також можемо потроху говорити, що вона також перебуває в небезпеці, це може бути одним із напрямків ворога, тут ще й траса додається Бахмут-Костянтинівка", - розповів він.

Калашніков зазначив, що ворог і надалі намагатиметься просунутися на цьому напрямі бойових дій, проте про значний успіх для рф поки не йдеться.

Він також зазначив, що на Бахмутському напрямку російські війська практично не проводять ротацію, а натомість здійснюють поповнення особового складу. Калашніков наголошує, що коли підрозділ російських військ втрачає боєздатність, його відводять на відновлення.

"Тобто коли частина втрачає боєздатність - вони відводять її на відновлення. Це ми могли спостерігати на прикладі тієї ж 11-ї окремої штурмової бригади. Вони минулого року були залучені на напрямі Кліщівки-Андріївки, вона втратила боєздатність, була відведена, поповнена та знову кинута сюди. На сьогодні вона штурмує Іванівське", - зазначив військовий.

У той же час, у звіті американського Інституту вивчення війни зазначається, що російські війська наближаються до околиць Часового Яру в Донецькій області, проте найближчими місяцями оточення або захоплення міста є малоймовірним.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ