Конгрес США підтримав законопроект про передачу Україні заморожених активів рф | ZI.ua
Акция закончилась

Конгрес США підтримав законопроект про передачу Україні заморожених активів РФ

8 листопада 2023, 13:09 | Офіційно 987
Поділитися:
Конгрес США підтримав законопроект про передачу Україні заморожених активів РФ

У США 7 листопада зробили новий крок з передачі активів країни-агресора на потреби України. Комітет у закордонних справах палати представників Конгресу США підтримав законопроект про використання заморожених активів Росії для допомоги Україні.

Про це повідомляє Кореспондент, посилаючись на слухання законопроекту.

"Уповноважити державного секретаря надавати додаткову допомогу Україні, а також для інших цілей, використовуючи активи, конфісковані у Центрального банку Російської Федерації та інші суверенні активи Російської Федерації", - йдеться в документі.

Цей законопроект вимагає від адміністрації Байдена передати Україні заморожені суверенні активи країни-агресора. Держсекретар спільно з Агентством США з міжнародного розвитку протягом 180 днів після вступу закону в силу, якщо він буде прийнятий, повинен надати відповідним комітетам Конгресу «оцінку найбільш нагальних потреб України у відновленні, допомоги в області безпеки і гуманітарної допомоги».

Конфісковані кошти акумулюються в спеціальному Фонді підтримки України, а «в разі необхідності право власності і дохід від конфіскованих російських суверенних активів переходять в уряд Сполучених Штатів».

Відзначається, що цей законопроект також унеможливлює повернення цих активів в РФ, поки вона не виплатить компенсацію Україні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ