Перехід із одного виду пенсії на інший: у Пенсійному фонді розповіли про вигоду. | ZI.ua
Акция закончилась

Кому у Костянтинівці вигідно перейти з одного виду пенсії на інший

27 вересня 2024, 08:53 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 234
Поділитися:
Кому у Костянтинівці вигідно перейти з одного виду пенсії на інший
Фото из открытых источников

Деякі мешканці Костянтинівки, як і всі українці, мають право на кілька видів пенсії. У такому разі потрібно вибрати вигідніший варіант.

Про це розповіли у Пенсійному фонді України.

Ст. 10 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що людина, яка має право на різні види пенсій (за віком, за інвалідністю), має обрати одну з них.

При цьому, щоб вибрати вигідніший варіант, потрібно враховувати кілька моментів.

Так, наприклад, пенсія за інвалідністю ІІ групи призначається у розмірі 90% пенсії за віком. Але для обчислення такої пенсії за віком до страхового стажу зараховується додатковий стаж.

Мається на увазі період із дня встановлення інвалідності до досягнення віку 60 років.

Тому якщо інвалідність встановлена у молодому віці, і є достатня кількість років страхового стажу стажу, перехід на пенсію за віком не завжди є доцільним.

Перехід із пенсії за інвалідністю на пенсію за віком вигідний тим, хто після призначення пенсії з інвалідності продовжували працювати. Адже для обчислення розміру їх виплат до ПФУ враховуватимуть розмір середньої зарплати за три роки, що передують році звернення за таким переходом.

Тобто людина отримає більш актуальний та більший розмір пенсії. Перехід з одного виду пенсії до іншого відбувається з дати подання заяви з усіма необхідними документами до сервісного центру ПФУ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ