Пенсія з інвалідності: чи призначать виплату, якщо немає стажу | ZI.ua
Акция закончилась

Кому у Костянтинівці призначать пенсію з інвалідності без страхового стажу

12 вересня 2024, 13:04 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1248
Поділитися:
Кому у Костянтинівці призначать пенсію з інвалідності без страхового стажу
Фото из открытых источников

Останнім часом пенсійне забезпечення осіб із інвалідністю в Україні суттєво змінилося.

Відповідно до законодавства, пенсія з інвалідності призначається у разі повної чи часткової втрати працездатності, незалежно від того, коли настала інвалідність. Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики України

Для отримання пенсії з інвалідності необхідно мати певний страховий стаж. З 1 жовтня 2011 року вимоги до тривалості цього стажу варіюються від 1 до 15 років залежно від віку людини та групи інвалідності.

З 1 січня 2016 року внесено зміни до призначення пенсій особам з інвалідністю І та ІІ групи. Тепер для отримання такої пенсії необхідно мати від 1 до 10 років страхового стажу залежно від віку, в якому було встановлено інвалідність.

Щодо осіб з інвалідністю ІІІ групи, а також призначення пенсії у зв'язку із втратою годувальника, вимоги до страхового стажу відрізняються. Для осіб цих категорій потрібно мати від 1 до 14 років страхового стажу залежно від віку на момент встановлення інвалідності або смерті годувальника.

Однак є винятки із цих правил. Так, якщо інвалідність настала під час проходження строкової військової служби, пенсія призначається незалежно від того, є страховий стаж чи його немає.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ