Автоматично продовжать виплати 1,5 мільйона переселенців | ZI.ua
Акция закончилась

Кому із переселенців у Костянтинівці виплати продовжать автоматично

26 липня 2024, 16:23 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 777
Поділитися:
Кому із переселенців у Костянтинівці виплати продовжать автоматично
Фото из открытых источников

У Костянтинівській громаді державну допомогу у розмірі 2 000 або 3 000 гривень отримують кілька тисяч переселенців. Загалом в Україні такі виплати одержують 1,5 мільйона громадян.

Останнім часом з'явилася інформація, що деякі внутрішньо переміщені особи можуть втратити виплати вже з вересня.

Однак під час брифінгу в Миколаєві віце-прем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що все залишається як раніше.

«До мене звертаються люди з числа ВПО, які скаржаться на те, що деякі представники місцевої влади загрожують позбавити їх виплат, якщо діти не навчатимуться в офлайн-режимі з 1 вересня.

Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат лише за те, що діти не навчатимуться у очному режимі. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються із цього приводу» — сказала Верещук.
 
Вона зазначила, що Кабмін ухвалив рішення з 1 вересня продовжити на півроку виплати людям із числа ВПО, які їх до цього отримували.

«Прийнято рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз одержують. Йдеться про 1,5 мільйона людей. Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики із проханням розширити коло одержувачів цієї допомоги», — наголосила віце-прем'єр.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ