Українцям пояснили, у яких випадках виплати переселенцям можуть скасувати | ZI.ua
Акция закончилась

Кому із переселенців у Костянтинівці можуть скасувати виплати

16 вересня 2024, 12:16 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 816
Поділитися:
Кому із переселенців у Костянтинівці можуть скасувати виплати
Фото из открытых источников

Народний депутат України та заступник голови комітету ВР з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк розповів, коли ВПО можуть позбавити виплат.

Про це нардеп повідомив в ефірі КИЇВ24. Сьогодні понад 4 мільйони українців мають статус тимчасово переміщених осіб, частина з них отримує держдопомогу дві чи три тисячі гривень.

Однак у деяких випадках виплати їм можуть припинити. За словами Цимбалюка, це можуть зробити у тому випадку, якщо місячний дохід громадянина перевищує 9 444 грн.

За його словами, зміни стосуватимуться лише нових заявок на продовження виплат. Вони не будуть автоматично скасовані тим, хто вже отримує допомогу. Але якщо людина не повідомила про зміни у доходах, місці роботи чи місці проживання, це може вплинути на отримання подальших виплат.

«Це стосується лише тих, хто зараз звертатиметься за продовженням виплат. Тим, хто її одержав, немає механізму, як її позбавляти. Можуть бути випадки, якщо людина не вказала дані, що вона змінила місце роботи, отримує велику зарплату, змінилося місце проживання, або кількість членів сім'ї», - пояснив нардеп..


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ