Прийматимуть заяви на виплату компенсації за вересень в УСВП будуть три дні | ZI.ua
Акция закончилась

Кому із мешканців Костянтинівки слід терміново відвідати УСВП

27 жовтня 2024, 08:38 | Офіційно | Костянтинівка 1587
Поділитися:
Кому із мешканців Костянтинівки слід терміново відвідати УСВП
Фото - автора
Ще в 2022 році уряд ввів у дію проект «Прихісток» (постанова Кабміну № 333 від 19.03.2022 р.) Згідно з цим документом, українці, які безкоштовно притулили переселенців, отримували компенсацію на оплату комуналки.

Частина мешканців Костянтинівки також отримувала компенсацію у розмірі 14,71 грн. за один день, на місяць виходило в середньому 450 грн. на одного ВПО. Фінансування проекту забезпечувалось Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (далі – УВКБ ООН).

У серпні поточного року повідомили, що виплачувати компенсацію за вересень не будуть через відсутність фінансування.

Однак завдяки спільним зусиллям Офісу Президента та Мінреінтеграції представництво УВКБ ООН виділило для «Прихистка» 6,4 млн. доларів. Це дозволить забезпечити виплату компенсації за вересень-грудень цього року.

Ситуацію прокоментувала начальник відділу роботи з ВПО Костянтинівського УСВП Наталія Харченко.

Вона зазначила, що приймати заяви на отримання компенсації за вересень від костянтинівців будуть у приймальні УСВП з 28 до 30 жовтня, з 11.00 до 15.00.

Відвідувачі повинні пред'явити свій паспорт, а також паспорти та ідентифікаційні коди, які живуть у них переселенців. Отримати консультацію можна за телефоном 099-280-36-07.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ