ВАКС заочно заарештував колишнього міністра охорони здоров'я Степанова | ZI.ua
Акция закончилась

Колишнього міністра охорони здоров'я Степанова заарештували, але поки заочно

14 вересня 2023, 14:17 | Кримінал 1728
Поділитися:
Колишнього міністра охорони здоров'я Степанова заарештували, але поки заочно
экс-министра здравоохранения Максим Степанов

Вищий антикорупційний суд взяв під варту екс-міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Правда, поки заочно, тому що його немає в країні. Степанова підозрюють в заволодінні коштами держпідприємства на суму понад 450 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба НАБУ.

«13 вересня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід ексдиректору ДП «Поліграфкомбінат», підозрюваному у привласненні та легалізації півмільярда гривень. Суд погодився з доводами прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Степанова. Саме він очолював ДП «Поліграфкомбінат» у період заволодіння вказаними коштами.

За версією слідства, ексдиректор «Поліграфкомбінату», яким тоді був Степанов, закуповував витратники для виготовлення документів (паспортів громадян України, ID-карт, водійських прав) через зареєстровану в Естонії компанію за завищеними в 4-6 разів цінами. На рахунках естонської компанії зібралася сума в розмірі близько 450 млн грн. Після чого гроші переводилися на рахунки інших компаній, зареєстрованих в різних країнах, щоб замаскувати їх незаконне походження. Екс-чиновник працював не один. Поліція України, Естонії та Франції викрила 7 осіб на заволодінні 450 млн гривень держпідприємства  Поліграфічний комбінат «Україна».

Крім того, підозрювані зареєстрували на іноземну компанію право інтелектуальної власності на графічні елементи українських паспортів. Таким чином, зловмисники отримували додаткову винагороду в формі роялті. Кожен громадянин України при оформленні документів (перш за все паспортів для виїзду за кордон) був змушений платити завищену ціну.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ