Контррозвідка СБУ затримала на Донеччині агента, який допомагав російським війсь | ZI.ua
Акция закончилась

Колишній шахтар із Мирнограда допомагав російським військам у просуванні на Покровському напрямку

24 жовтня 2024, 11:55 | Офіційно | Мирноград 486
Поділитися:
Колишній шахтар із Мирнограда допомагав російським військам у просуванні на Покровському напрямку

Контррозвідка СБУ затримала на Донеччині агента, який допомагав російським військам прориватися до Мирнограда. Про це повідомили у СБУ та прокуратурі.

Ним виявився 25-річний колишній шахтар із м. Мирноград, який почав спілкуватися в Telegram із співробітником т.зв. «Омон МВС ЛНР». Чоловік погодився надавати представнику окупаційних військ інформацію, яка б допомагала армії РФ прискорити наступальні дії на Покровському напрямку. За даними слідства, він неодноразово надсилав куратору текстові повідомлення про розміщення військовослужбовців та техніки ЗСУ у населених пунктах району, також підтверджував локації, які цікавлять окупантів, зокрема, у Мирнограді та Покровську, передаючи скріншоти Google Maps із позначками.

Окрім військових координат, агент передавав геолокації енергооб'єктів, які постачають світло у Покровський район, повідомляє СБУ.

Його затримали під час контрдиверсійних заходів. У чоловіка вилучили мобільний телефон із доказами його діяльності на користь Росії. Повідомляється, що фігурант потрапив у поле зору окупантів завдяки своїм прокремлівським коментарям у чатах російських телеграм-каналів. Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ