Коли "єВідновлення" почне працювати для мешканців Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Коли мешканці Костянтинівської громади матимуть змогу отримати виплати за програмою "єВідновлення"

27 травня 2024, 10:36 | Офіційно 5454
Поділитися:
Коли мешканці Костянтинівської громади матимуть змогу отримати виплати за програмою "єВідновлення"

Жителі Костянтинівки не можуть отримати виплати за програмою "єВідновлення", оскільки громада належить до зони бойових дій. Через це 152 заявки просто "зависли".

Законопроект, який дозволить власникам житла на окупованих територіях або у громадах, де йдуть бойові дії, отримувати компенсацію від держави у травні передали на розгляд Верховної Ради. Про це розповіла на брифінгу заступник начальника обласного департаменту житлово-комунального господарства Лариса Гусєва, передає   Суспільне.

"Як тільки буде підготовлено цей нормативний акт, люди зможуть, незважаючи на те, що їхнє житло знаходиться на території активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, — подавати заяви та отримати компенсацію від держави за своє зруйноване або пошкоджене житло. Станом на сьогоднішній день ще неможливо", — повідомила чиновниця.

Вона нагадала про еспериментальний проект, який запровадили у Запоріжжі для людей із окупованого Мелітополя. Для заявки не потрібен акт обстеження будинку: дані збиратимуть за допомогою супутників та враховуватимуть інші дані. 

"8 травня Мелітопольська адміністрація звітувала про організацію обстеження житла, розташованого у Мелітополі. Експеримент був визнаний вдалим та рекомендували підготувати нормативний акт щодо вирішення питання, щоб люди могли подавати заявки на знищене житло, розташоване на окупованій території або в зоні активних бойових дій", — розповіла Гусєва.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ