У Костянтинівці проходить перевірка переселенців | ZI.ua
Акция закончилась

Кого з переселенців перевіряють у Костянтинівці

12 жовтня 2023, 15:09 | Офіційно | Костянтинівка 16128
Поділитися:
Кого з переселенців перевіряють у Костянтинівці
Фото из открытых источников

Починаючи з 1 серпня поточного року, органи соцзахисту здійснюють перевірку фактичного місця проживання переселенців (далі – ВПО), які отримують виплати. Як це проходить, розповіли в Костянтинівському УСЗН.

Підставами для перевірки є обставина, коли людина стала на облік ВПО в межах однієї територіальної громади; Або отримано повідомлення органів влади або громадян про зміну фактичного місця проживання одержувача допомоги. А також – за рекомендацією Мінфіну за результатами верифікації.

Про перевірку переселенцям повідомляють по телефону або за допомогою іншого доступного засобу зв'язку не менше ніж за два дні до її проведення. Якщо людина повідомила про свою відсутність в зв'язку з перебуванням у родичів або у відпустці, перевірка відкладається на два тижні.

У разі відсутності ВПО за фактичним місцем проживання посадові особи інформують його про необхідність в термін до 14 робочих днів прибути до органу соцзахисту за місцем постановки на облік.

Якщо одержувач протягом 30 календарних днів після проведення перевірки не прибув до органу соцзахисту, виплата допомоги припиняється з наступного місяця.

Виплата допомоги поновлюється в разі звернення одержувача за її відновленням протягом 30 або 90 календарних днів при наявності обґрунтованих причин. Це може бути службове відрядження, оздоровлення дітей, стажування, навчання, лікування, реабілітація.

А також - хвороба людини, смерть членів його сім'ї і родичів, догляд за хворою дитиною віком до 18 років. Серед поважних причин і відвідування закладів охорони здоров'я, судових і правоохоронних органів, коли людина не за власним бажанням був відсутній за місцем проживання.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ