Мобілізація пенсіонерів: кого з чоловіків можуть призвати на службу до ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Кого з пенсіонерів Костянтинівки можуть призвати на службу до ЗСУ

13 серпня 2024, 13:20 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 237
Поділитися:
Кого з пенсіонерів Костянтинівки можуть призвати на службу до ЗСУ
Фото из открытых источников

В Україні можуть мобілізувати чоловіків із 18 до 60 років. Призову підлягають військові пенсіонери, які мають певні спеціальності.

Маються на увазі громадяни, які вийшли на заслужений відпочинок раніше 60 років. Вони повністю підпадають під мобілізацію, якщо відповідають вимогам щодо віку та стану здоров'я. І пенсійний статус не звільняє від призову.

Усі військові пенсіонери перебувають на обліку. За законом їх можуть призвати за своєю військово-обліковою спеціальністю на посаду згідно з військовим званням. Йдеться про українців, які пішли на пенсію після служби у Національній поліції, Міністерстві оборони тощо.

Не підлягають мобілізації пенсіонери

від 60 років;
з інвалідністю;
доглядають родичів, які мають інвалідність;

ті, хто вийшли на пенсію до досягнення 60-річного віку через проблеми зі здоров'ям, що звільняють від призову.

Член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський вважає, що люди похилого віку менш корисні на фронті, ніж молоді. Він із колегами обговорив питання про неефективність мобілізованих військовослужбовців після 50 років.

На думку народних обранців, чоловіки 50-60 років були б кориснішими у відновленні вітчизняної економіки, ніж на фронті. Однак поки що законодавчих ініціатив щодо запровадження змін немає.

«Ми слухаємо військових і намагаємося знайти компроміс, який дав би результати» - зазначив Здебський, пише TODAY.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ