В Україні набувають чинності нові закони щодо звільнення від мобілізації двох категорій | ZI.ua
Акция закончилась

Кого у Костянтинівці звільнять від мобілізації за новими законами

13 вересня 2024, 10:36 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1089
Поділитися:
Кого у Костянтинівці звільнять від мобілізації за новими законами
Фото из открытых источников

В Україні вирішили звільнити від мобілізації чоловіків віком до 25 років. Йдеться про тих громадян, які раніше були визнані обмежено придатними. Відповідно до закону від 18 травня вони підпадали під заклик. Але правову колізію виправили.

Учора, 12 вересня, Верховна Рада ухвалила новий закон, опублікований в офіційному виданні «Голос України». Він набирає чинності з наступного дня після його публікації.

У документі зазначено, що чоловіки до 25-річного віку можуть бути призвані на військову службу виключно за власним бажанням.

У законі зазначено, що військовослужбовці до 25 років, мобілізовані в період дії військового стану та мають обмеження за станом здоров'я (були визнані обмежено придатними у воєнний час та непридатними у мирний час) можуть звільнитися зі служби у запас, якщо вони не бажають продовжувати службу.

Президент України Володимир Зеленський також підписав закон, який надає відстрочку від служби в армії ще однієї категорії українців. Це стосується тих чоловіків, чиї неповнорідні родичі зникли безвісти чи загинули на війні з Росією. Йдеться про осіб, які захищали державу у складі Збройних Сил.

Неповнородними називають братів і сестер, у яких спільним є лише один із батьків: наприклад, у однієї матері двоє синів від різних чоловіків. Якщо один із них зник безвісти або загинув, іншого мобілізувати не повинні.

Про це повідомив автор законопроекту, депутат парламенту Олексій Гончаренко пише TODAY.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ