Чоловіків оголошуватимуть у розшук після 16 липня: роз'яснення від Міноборони | ZI.ua
Акция закончилась

Кого у Костянтинівці оголосять у розшук уже завтра, 17 липня

16 липня 2024, 13:05 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 4608
Поділитися:
Кого у Костянтинівці оголосять у розшук уже завтра, 17 липня
Фото из открытых источников

Сьогодні, 16 липня, в Україні закінчується 60-денний термін, наданий військовозобов'язаним чоловікам для оновлення своїх даних у ТЦК, ЦНАП чи мобільному додатку Резерв+.

У Міністерстві оборони повідомили, кого оголошуватимуть у розшук уже завтра, 17 липня, пише TODAY.

Деталі розповіла заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко. Вона нагадала, що із завтрашнього дня порядку денного військовозобов'язаним громадянам надсилатимуть поштою.

Йдеться про листи, вручення яких не потрібно підтверджувати, вони автоматично вважатимуться отриманими. У листах містяться повістки із зазначеним періодом для явки до ТЦК. Якщо їх буде проігноровано, військовозобов'язаних оголосять у розшук.

«Дані людей будуть передавати у розшук, якщо вони ігнорують запрошення та правила військового обліку. Але це закон, це чинне законодавство, яке ми маємо виконувати та забезпечувати прозорість такого виконання», - пояснила Чорногоренко в інтерв'ю YouTube-каналу «єПитання».

Як зазначила чиновниці, дані про свій статус можна буде побачити у мобільному додатку Резерв+.

Катерина Чорногоренко емоційно оцінила роботу програми Резерв+, він розвиватиметься й надалі. Планується поява там заяв на відстрочку, а також оновлень із бронювання –, щоб у мобільному додатку був заповнений електронний військово-обліковий документ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ