У працівників терцентру у середньому по 10 підопічних | ZI.ua
Акция закончилась

Кого сьогодні обслуговують соцпрацівники терцентру у Костянтинівці

8 лютого 2024, 13:16 | Офіційно | Костянтинівка 4230
Поділитися:
Кого сьогодні обслуговують соцпрацівники терцентру у Костянтинівці
Фото - автора

Людмила виходить на ринок ще до 8:00. У пакетики кладе по одній моркві та буряку, півкіло картоплі та маленьку капустину. Якщо є можливість, торгується із продавцем, щоб трохи знизила ціну.

Людмила – соцпрацівник терцентру і робить покупки у таких кількостях для своїх підопічних. Спробуй поясни вісімдесятирічної старенької, чому картопля місяць тому коштувала 15 грн, а сьогодні вже 25 грн.

Таких працівників у територіальному центрі 48 осіб і обслуговують вони 512 громадян, що самотньо проживають, – старих і людей з інвалідністю. З них 54 проживають у селах громади. решта - у місті.

Відвідують соцпрацівники підопічних двічі-тричі на тиждень, купують продукти та ліки, оформлюють субсидії та пільги. Нерідко прибирають у будинках, готують обіди та надають послуги особистої гігієни.

А взимку доводиться і сніг чистити, щоб із сумками у двір увійти. І ще готувати часто доводиться у напівтемряві, якась бабуся з метою економії не дозволяє вмикати світло.

 

- Дуже складно сьогодні розносити підопічним гуманітарку, - розповідає директор терцентру Ірина Рябенко.- У нас є сім'я двох людей, живуть на 9-му поверсі. – Можете уявити, як їм щомісяця доставити по дві важкі коробки з продуктами, адже ліфти не працюють.

Але, як кажуть, людина звикає до всього, звикли і дівчата, як ласкаво називає своїх співробітників різного віку Ірина Дмитрівна. Нерідко їхні підопічні за багато років стають для них близькими людьми, яким допомагаєш не лише за обов'язком служби.

Щоб стати на облік до терцентру, слід звернутися до УСЗН за телефонами: 050-586-24-49 або 099-273-67-82. Там розкажуть, які для цього потрібні документи.

Якщо людина сама не в змозі їх принести і допомогти їй не можуть сусіди чи знайомі, то додому виходять співробітники терцентру та все оформлюють самі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ