Від важких поранень після удару по Краматорську померла письменниця Вікторія Аме | ZI.ua
Акция закончилась

Кількість жертв після удару по Краматорську збільшилася: Від поранень померла письменниця

3 липня 2023, 12:04 | Надзвичайні події | Костянтинівка 1971
Поділитися:
Кількість жертв після удару по Краматорську збільшилася: Від поранень померла письменниця

У лікарні померла письменниця, членкіня Українського ПЕН і документаторка військових злочинів в організації Truth Hounds Вікторія Амеліна. Вона перебувала в ресторані Ria Lounge під час російського удару 27 червня. Про це повідомили в українському ПЕН.

Вікторія отримала важкі поранення. У піцерії вона була разом з делегацією колумбійських журналістів і письменників. 

Таким чином число загиблих в результаті цього обстрілу зросла до 13 осіб. 

"З величезним болем повідомляємо, що 1 липня в Лікарні Мечникова у Дніпрі перестало битися серце письменниці Вікторії Амеліної. Її життя обірвалося через поранення, несумісне з життям, спричинене ракетним ударом російських окупантів по ресторану в Краматорську 27 червня 2023 року. Ми повідомляємо цю новину нині, коли про неї дізналися всі рідні Вікторії та з їхньої згоди", - йдеться в повідомленні.

Лікарі та парамедики у Краматорську та Дніпрі робили все можливе, щоб урятувати її життя, але, на жаль, поранення було смертельним. В останні дні життя Вікторії поруч із нею були її рідні та друзі.

Вікторія Амеліна народилася 1 січня 1986 у Львові. У шкільні роки переїхала з батьком в Канаду, проте незабаром вирішила повернутися в Україну. У 2021 році Вікторія стала лавреаткою літературної Премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського. Того ж року заснувала Нью-Йоркський літературний фестиваль, що відбувався в селищі Нью-Йорк у Бахмутському районі Донецької області.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ