Постійним обстрілам на Донеччині піддаються декілька громад | ZI.ua
Акция закончилась

Декілька громад на Донеччині знаходяться під постійними обстрілами

8 квітня 2023, 11:05 | Надзвичайні події 2628
Поділитися:
Декілька громад на Донеччині знаходяться під постійними обстрілами

Армія Росії вбила й поранила цивільних мешканців – поліцейські задокументували 31 удар по Донеччині. Про це розповіла прес-служба відомства.

Як повідомив керівник Донецької ОВА Павло Кириленко, на Донецькому напрямку напередодні відбулися 2 артобстріли Курахового та обстріл Українська Селидівської громади з Градів. Вночі росіяни вели хаотичний вогонь по Авдіївці та завдали авіаудару по АКХЗ.

Також на Горлівському напрямку Костянтинівка зазнала артобстрілу та удару ракетами С-300 — пошкоджено 4 приватні будинки, приміщення підприємства та газопровід. На території громади постраждали також Предтечине та Новомаркове — є пошкоджені будинки. У Торецькій громаді пошкоджено 1 будинок. Відомо, що в Бахмуті зазнали пошкоджень 2 багатоповерхівки та дитсадок.

На Лисичанському напрямку 1 людина загинула у Торському Лиманської громади. У Званівській громаді під обстрілами Званівка, Переїзне та Верхньокам'янське — без жертв.

Тим часом поліція Донеччини протягом доби зафіксувала, що під обстрілами перебували 15 населених пунктів: міста Авдіївка, Красногорівка, Українськ, Курахове, Бахмут, Костянтинівка, Часів Яр,  смт Велика Новосілка, Очеретине,  села Времівка, Сєвєрне, Тоненьке, Карлівка, Хромове, Торське.

Пошкоджено 17 цивільних об‘єктів – 9 житлових будинків, дитячий садок, ринок, підприємство, гараж,  автомобілі.

Чотири ракети «С-300» рашисти спрямували по Костянтинівці, поцілили у 4 приватні оселі та автотранспорт. Інформації щодо жертв не надходило.

З авіації та «Градів» війська рф накрили Авдіївку. Руйнувань зазнали багатоповерховий будинок і ринок. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

Внаслідок ворожих атак маємо загиблого у Торському та пораненого в Очеретиному.

За допомогою поліції евакуйовано ще 321 людину, з початку обов’язкової евакуації - понад 59 830 осіб, серед них 7369 – діти, 2691 – люди з інвалідністю.














Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі