Недоотримані виплати пенсіонера можуть одержати його родичі: що для цього потріб | ZI.ua
Акция закончилась

Хто у Костянтинівці може розраховувати на недоотримані виплати пенсіонера

8 серпня 2024, 16:34 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 336
Поділитися:
Хто у Костянтинівці може розраховувати на недоотримані виплати пенсіонера
Фото из открытых источников

Відповідно до законодавства, у деяких випадках невиплачену пенсію людини можуть отримати її родичі. Це можливо у разі смерті пенсіонера.

Яку суму можуть одержати родичі пенсіонера

Суму пенсії, що належала пенсіонеру і недоотримана у зв'язку з його смертю. Її виплачують членам його сім'ї, які проживали разом із пенсіонером на день його смерті.

Як отримати недоотриману пенсію

Для отримання недоотриманих пенсійних виплат слід звернутися з відповідною заявою до ПФУ. Зробити це потрібно протягом шести місяців із дня відкриття спадщини.

При зверненні кількох членів сім'ї належна їм сума пенсії ділиться між ними порівну
.
Чи можуть одержати недоотриману пенсію пенсіонера не родичі

Як повідомили у ПФУ, у разі відсутності родичів чи не звернення ними у встановлений термін, пенсійні виплати входять до складу спадщини. Кошти можуть бути отримані лише після отримання свідоцтва про право на спадщину.

На які ще виплати мають право родичі пенсіонера після його смерті

Окрім недоотриманої пенсії, згідно із законодавством, родичі пенсіонера можуть отримати:

заробітну плату померлого, якщо він працював;
суми призначеної житлової субсидії – одному із членів домогосподарства, з урахуванням якого призначалася ця виплата. Виплачується за письмовим зверненням та протягом трьох місяців після смерті одержувача;

допомога на поховання у розмірі пенсійних виплат особи за два місяці. Для її отримання слід звернутися до Пенсійного фонду.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ