Хто із пенсіонерів може отримувати надбавку 944 грн | ZI.ua
Акция закончилась

Хто у Костянтинівській ТГ може претендувати на вагому надбавку до пенсії

1 квітня 2024, 12:12 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3213
Поділитися:
Хто у Костянтинівській ТГ може претендувати на вагому надбавку до пенсії
Фото из открытых источников

У Костянтинівській громаді мешкає дуже багато пенсіонерів, Деякі з них можуть щомісяця додатково до пенсії отримувати 944 гривні.

Ця надбавка встановлена відповідно до ЗУ «О внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб» та рішенням уряду.

Хто зможе розраховувати на доплату та як її оформити?

Так, українські пенсіонери можуть отримувати 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Наразі прожитковий мінімум становить 2 361 грн, а це означає, що сума доплати становить 944,40 грн.

Це доплата догляду. Виплати гарантовані для громадян, які досягли 80 років та самостійно проживають. До того ж, вони повинні потребувати постійного стороннього догляду за станом здоров'я та отримувати пенсію за віком.

Якщо встановлено пенсію з інвалідності або інший вид пенсійної виплати, то надбавку на догляд не належить. Також важливий момент – необхідне документальне підтвердження медиків щодо необхідності постійного стороннього догляду.

Оформити таку надбавку можна у будь-якому сервісному центрі ПФУ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ