Держпраці закликала скоротити робочий день українців через сильну спеку | ZI.ua
Акция закончилась

Хто із роботодавців Костянтинівки має скоротити робочий день через спеку

12 липня 2024, 12:01 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 11106
Поділитися:
Хто із роботодавців Костянтинівки має скоротити робочий день через спеку
Фото из открытых источников

Державна служба України з питань праці нагадала роботодавцям, що у таку спеку, яка встановилася у нашій країні, необхідно скоротити робочий день для працівників. Також відомство надало рекомендації, як не зашкодити здоров'ю персоналу.

Держпраці нагадує, що співробітники не повинні займатися працею більше половини робочого дня (або не більше двох годин поспіль), якщо температура на робочому місці досягає +28?С. Під відкритим небом за такої температури зміна повинна бути скорочена до 4-5 годин.

Загальна тривалість перерв не повинна бути меншою за 10% робочого часу за кожні два градуси понад встановлену норму. Причому відпочинок співробітникам роботодавець зобов'язаний забезпечити у приміщеннях із температурою не нижче +25˚С.. Адже різкі перепади температур можуть призвести до проблем із серцем.

Якщо на вулиці +35?С, то працювати можна не більше 20 хвилин з подальшою перервою не менше 10 хвилин. Якщо працівники використовують спецівку, що дозволяє захиститися від прямої дії сонячних променів, вони можуть виконувати свої функції трохи більше 4-5 годин за зміну. Без такого захисту праця під палючим сонцем повинна обмежуватися двома годинами.

При температурі атмосферного повітря понад 37 градусів Цельсія, робочі зміни роботодавець повинен змістити раніше ранок або пізній вечір, коли не так жарко.

Також у Державній службі України з питань праці нагадали, що при фізичних навантаженнях у спеку понад 30 градусів слід щогодини випивати щонайменше півлітра води. При +35 та поривах вітру до 10 м/с висотні роботи мають бути відкладені.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ