Кабмін надав дозвіл деяким компаніям на стовідсоткове бронювання від мобілізації | ZI.ua
Акция закончилась

Хто із працівників ПП у Костянтинівці може розраховувати на бронювання від мобілізації

19 серпня 2024, 12:34 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 441
Поділитися:
Хто із працівників ПП у Костянтинівці може розраховувати на бронювання від мобілізації
Фото из открытых источников

Згідно з рішенням Кабміну, мобільні оператори та великі інтернет-провайдери отримали право на бронювання від мобілізації всіх працівників. Тобто у них тепер підлягатимуть відстрочці від призову 100% персоналу.

Уряд вніс зміни до постанови № 76, згідно з якими великі компанії такого профілю матимуть право на бронювання всіх працівників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінцифри.

Такі компанії повинні мати місячний дохід щонайменше:
200 млн грн - мобільні оператори;
20 млн грн - інтернет-провайдери.

«Підприємствам необхідно отримати статус критичності за вказаними критеріями. А працівники, яких подають до списків на бронювання, мають працювати у штаті компанії на повну зайнятість щонайменше 3 місяці», - повідомляє Мінцифри.

Є ще одна умова для таких провайдерів. Вони мають надавати послуги зв'язку на теренах Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, А також у Києві.

Але у невеликих містах, таких як, наприклад, Костянтинівка чи Дружківка, навряд чи інтернет-провайдери мають такий дохід. Це також передбачено у ухвалі.

Право на бронювання персоналу також матимуть і провайдери із меншим доходом. Якщо вони мають статус критичності, проте їхній дохід не перевищує 20 млн грн на місяць, то їм можуть надати право на бронювання понад 50% технічного персоналу.

Однак такий дозвіл вони отримають, якщо вони заздалегідь сформують аварійні бригади, які зможуть оперативно ліквідувати несправність мережі та обслужити клієнтів.

У розпорядженні цих бригад має бути транспорт, а також все необхідне обладнання для відновлення та забезпечення зв'язку після пошкоджень та під час знеструмлення.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ