Абітурієнти, які не вступили на бюджет, отримають до 25 тис. грн. на навчання, - | ZI.ua
Акция закончилась

Хто із абітурієнтів Костянтинівки може отримати гранти на навчання

13 серпня 2024, 12:06 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 318
Поділитися:
Хто із абітурієнтів Костянтинівки може отримати гранти на навчання
Фото из открытых источников

Абітурієнти, яким цього року не вдалося вступити до університетів на бюджет, можуть одержати гранти від держави. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький пояснив, що фінансова підтримка не покриватиме повної вартості навчання. Вона базується на принципі співфінансування: частково навчання оплачує студент чи його батьки, а частково – держава.

2024 року розмір гранту встановлено на двох рівнях.

15 000 грн – вступнику потрібно отримати з НТМ не менше 150 балів за два будь-які предмети;
25 000 грн – якщо вступник отримав з НМТ від 170 балів.

За умови, що абітурієнт планує опанувати стратегічно важливу для держави спеціальність, розмір гранту складе зазначені суми, помножені на певний коефіцієнт – 1, 1,3 або 1,5.

За словами чиновника, вступники на контрактну форму навчання на кон'юнктурні спеціальності (журналістика, право та інші) мають набрати щонайменше 170 балів за НМТ. Цього року підтримку від держави матимуть змогу отримати до 22 тисяч абітурієнтів.

Вінницький підкреслив, що претендувати на виплати зможуть усі вступники, які з двох предметів отримали необхідну кількість балів.

Кошти не можна використовувати на інші цілі, крім оплати частини контракту. Механізм отримання гранту зараз опрацьовується. Його ділять на дві частини – у першому та другому семестрі.

Підтримка надається на всі роки навчання у ВНЗ та зберігається при переведенні з одного закладу до іншого. Немає зобов'язання повернути грантові кошти, якщо студент припинить навчання.

Бажання приєднатися до пілотного проекту з грантової підтримки вступників на контрактну форму навчання виявили понад 150 закладів вищої освіти.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ