Щопівроку: українських пенсіонерів попередили про важливу процедуру | ZI.ua
Акция закончилась

Хто з мешканців Костянтинівки має кожні півроку звертатися до ПФУ

22 липня 2024, 15:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 354
Поділитися:
Хто з мешканців Костянтинівки має кожні півроку звертатися до ПФУ
Фото из открытых источников

Деяким мешканцям Костянтинівки, як і іншим українцям, не варто забувати про необхідність звертатися до ПФУ кожні півроку, інакше виплату пенсії можуть призупинити.

Переселенці, які набули цього статусу до 24 лютого 2024 року, зобов'язані проходити ідентифікацію кожні півроку.

Ця процедура передбачена постановою Кабміну від 05.11.2014 № 637 «Про здійснення соціальних виплат усередині переміщеним особам».

Така ідентифікація є загальноприйнятою у світі практикою, яка дає змогу переконатися, що пенсійні виплати отримує саме той пенсіонер, якому вони призначені.

Пройти ідентифікацію можна кількома способами:

Особисто, звернувшись до відділення Ощадбанку або будь-якого зручного сервісного центру ПФУ. При собі потрібно мати паспорт громадянина України чи інший документ, що засвідчує особу.

Через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ, авторизувавшись за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія. Підпіс» («Дія ID»).

За допомогою відеоконференцзв'язку у територіальному органі Пенсійного фонду України.

Якщо пенсіонер перебуває за кордоном — у закордонній дипломатичній установі України, потрібно отримати документ, що засвідчує, що фізична особа жива.

Посвідчення разом із заявою про проходження ідентифікації потрібне поштою або через веб-портал ПФУ направити до територіального органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ