У Міноборони повідомили, хто з чоловіків насамперед отримає повістки у ТЦК | ZI.ua
Акция закончилась

Хто з чоловіків Костянтинівки отримає повістки у ТЦК насамперед

19 липня 2024, 13:10 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 435
Поділитися:
Хто з чоловіків Костянтинівки отримає повістки у ТЦК насамперед
Фото из открытых источников
В Україні напередодні вже минув 60-денний термін на оновлення військово-облікових даних. У Міністерстві оборони повідомили, кому з чоловіків насамперед видаватимуть повістки. Стало відомо про застосування «принципу таргетованої реклами».

Роз'яснення надала заступник міністра оборони з питань цифровізації Катерина Чорногоренко. Використовуються критерії пошуку з реєстру «Оберег». Це насамперед вік та спеціальність. Також за допомогою цієї системи можна буде ідентифікувати ухилістів.

У «Оберезі» буде повний перелік даних про громадян - придатність до служби, посвідчення водія, місце роботи, право на володіння зброєю.

У Міноборони працюють над тим, щоб ТЦК могли отримувати інформацію про українців із різних державних реєстрів – без їхнього відома.

Вони є в Єдиному демографічному реєстрі, РАГСі, Податковій службі, Міносвіти, ПФУ і т.д. Відповідно, особистість зможуть ідентифікувати за допомогою зіставлення даних із різних реєстрів – в єдиний «Оберіг».

Катерина Чорногоренко пояснила, як формуватимуться повістки.

«Ми працюємо на рівні тих критеріїв, які нам надає Генштаб. За цими критеріями ТЦК формує переліки, умовно кажучи, автоматично через систему. І далі вже працює з кожним військовозобов'язаним. Це схоже на рекламу, що таргетує. Тобто ти працюєш саме з тими аудиторіями, які тобі зараз потрібні, не витрачаючи свого додаткового часу», – пояснила чиновник.

Вона також зазначила, що навіть якщо людина не приймає або не розписується в повідомленнях від ТЦК, вони вважатимуться врученими. Аналогічно, як це відбувається із запрошенням до суду. За ігнорування запрошень та порушення правил військового обліку громадян оголошуватимуть у розшук.

Всі військовозобов'язані можуть завантажити «Резерв+» та побачити, які дані про них вже занесені до мобільного додатку. За словами Чорногоренка, проводиться робота над цифровізацією та автоматизацією процесів.

Вона уточнила, що зараз «Оберіг» має обмін серед восьми реєстрів. Чиновниця назвала його «місцем правди», бо там відображатимуться актуальні персональні дані.

Катерина Чорногоренко задоволена програмою. На її думку, вона подобається громадянам:

«Резерв+ - це про те, як швидко ми підкорили серця українців. Ми були лідерами зі скачувань у маркетах».

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ